For the Cake
4 cups all purpose flour
4 large eggs at room temperature
1 cup softened unsalted butter
2 tsp baking powder
1 ½ tsp baking soda
1 tsp salt
1 tsp vanilla extract
2 cups buttermilk
½ cup white chocolate chips
For the filling
½ cup white chocolate chips
1 ½ cups sliced fresh fruit (you can use strawberries,
nectarines, apricots)
For the frosting
3 cups whipped cream
3 tbsp rose water
2 tsp vanilla extract
Preheat your oven to 180 ‘C.
Butter and flour three 22cm round pans.
In a large bowl, whisk together flour, baking powder, baking
soda and salt.
In your electric mixer’s bowl beat together butter and sugar
until fluffy Add eggs one at a time. Lastly, add the vanilla extract.
Turn your mixer’s speed to low and add half of the dry
ingredients. Add one cup buttermilk and beat until just combined. Add the
remaining dry ingredients and other cup of buttermilk and finish incorporating
the batter with a spatula. Make sure there is no butter of flour unbeaten on
the bottom of your bowl.
Fold in the white chocolate chips.
Divide the batter among the cake pans and bake until golden
brown, for about 20-25 min.
Let your cake cool off before removing it from the pans and
start assembling your cake.
Now it's time to prepare the frosting. Beat the heavy cream until it becomes fluffy and slowly add in the rose water and vanilla extract. If it is not sweet enough for you, feel free to add a bit of powdered sugar.
Once your cakes have cooled and have been removed from the
pans, you can start building your cake.
Add a little bit of whipped cream on the bottom of your
serving tray, so the cakes won’t slide off.
Place your first cake floor. Cover it with the filling cream
and place almost half of your sliced fresh fruit on top. Sprinkle some of the
chocolate chunks.
Repeat the same procedure with your second cake floor.
Finally place the third cake, and cover the whole cake with
filling cream. Decorate with white chocolate chips and fruit. You can also use
rose petals for decoration. My garden was filled with roses, but unfortunately
they are under medication, so I couldn't use them on my cake. The kids though
found it exciting to place m&ms on it, making it a whole lot more fun!
This recipe is inspired by Joy the Baker and SmittenKitchen.
Τα πράγματα δεν
πάνε και τέλεια τον τελευταίο καιρό. Αλλά δεν θα γκρινιάξω. Θα σου δώσω καλέ
μου φίλε το αντίδοτο. Πέρα από τους μειωμένους μισθούς, τους τσακωμούς, τις απογοητεύσεις,
την αγανάκτηση, την έλλειψη χρημάτων για τις διακοπές που τόσο καιρό περίμενες,
υπάρχουν ακόμα τα cake. Τα
είχες ξεχάσει? Μα πως, η μυρωδιά του βουτύρου που βγαίνει από τον φούρνο σου
και γεμίζει όλη την κουζίνα, η λευκή σοκολάτα. Πόσος καιρός πέρασε από τότε που
έφαγες τελευταία φορά λευκή σοκολάτα? Βοηθάει, αλήθεια σου λέω. Διατρέχει αργά το
σώμα σου και σου χτυπάει φιλικά την πλάτη. Είναι αλήθεια. Και τα γέλια των παιδιών? Δεν βοηθούν και αυτά? Γιατί να μην φτιάξεις ένα cake λευκής σοκολάτας για τα παιδιά?
Μπορείς ίσως να τα αφήσεις να διακοσμήσουν μόνα τους την τούρτα. Και αυτό
βοηθάει.
Για το cake
4 φλ. αλεύρι για όλες
τις χρήσεις
4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. μαλακωμένο ανάλατο βούτυρο
2 κ.γ. baking powder
1 ½ κ.γ. baking soda
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. βανίλια
2 φλ. ξινόγαλα
½ φλ. κομματάκια
λευκής σοκολάτας
Για την γέμιση
½ φλ. κομματάκια λευκής σοκολάτας
1 ½ φλ. κομμένα φρέσκα
φρούτα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φράουλες, νεκταρίνια ή βερίκοκα)
Για το γλάσο
3 φλ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ροδόνερο
2 κ.γ. βανίλια
Προθερμάνουμε τον
φούρνο στους 180’C.
Βουτυρώνουμε τρία
στρογγυλά ταψιά διαμέτρου 22 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ
ανακατεύουμε μαζί αλεύρι, baking powder, baking soda και αλάτι,
αφού πρώτα τα περάσουμε από κόσκινο.
Στον κάδο του
ηλεκτρικού μας mixer χτυπάμε
το βούτυρο και την ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε ένα ένα
τα αβγά, ανακατεύοντας καλά και, τέλος, προσθέτουμε την βανίλια.
Ελαττώνουμε την
ταχύτητα του mixer και
προσθέτουμε τα μισά στεγνά υλικά μας μαζί με το μισό ξινόγαλα. Ανακατεύουμε
μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας – όχι για πολύ ώρα. Στη συνέχεια
προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και βουτυρόγαλα και ανακατεύουμε με μια
σπάτουλα, προσέχοντας να μην έχουν μείνει κομματάκια βουτύρου ή αλεύρι στον
πάτο του μπολ μας.
Προσθέτουμε τα
κομματάκια λευκής σοκολάτας.
Χωρίζουμε το
μίγμα στα τρία ταψάκια μας και ψήνουμε μέχρι να γίνουν ελαφρώς χρυσά, περίπου
για 20 – 25 λεπτά.
Αφήνουμε το cake να κρυώσει προτού το αφαιρέσουμε
από τα ταψάκια και αρχίσουμε την διαδικασία συναρμολόγησης της τούρτας.
Όσο περιμένουμε
να κρυώσει το cake μπορούμε
να φτιάξουμε το γλάσο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε το ροδόνερο και την βανίλια. Αν δεν είναι αρκετά γλυκό για τα
γούστα μας το γλάσο, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη άχνη.
Για την
συναρμολόγηση, ξεκινάμε τοποθετώντας λίγη σαντιγί στην βάση του δίσκου που θα
σερβίρουμε την τούρτα μας, ώστε να μην γλιστρήσει και πέσει. Κανείς δεν θέλει
ένα cake που κόβει βόλτες
στον δίσκο.
Ξεκινάμε με τον
πρώτο όροφο του cake. Αλείφουμε
από πάνω λίγο από το μίγμα της σαντιγί και στη συνέχεια τοποθετούμε σχεδόν τα
μισά από τα φρέσκα φρούτα μας. Πασπαλίζουμε με την μισή δόση από τα κομματάκια
λευκής σοκολάτας.
Συνεχίζουμε έτσι
και στον δεύτερο όροφο του cake μας και, τέλος, τοποθετούμε και το τρίτο cake στην τούρτα. Καλύπτουμε και τους τρεις
ορόφους με το γλάσο μας και προσθέτουμε λίγα φρούτα ή κομματάκια λευκής
σοκολάτας για γαρνίρισμα.
Στην περίπτωσή
μου τα παιδιά είχαν στην διάθεσή τους πολύχρωμα κουφέτα και έτσι διακόσμησαν
μόνα τους την τούρτα, κάνοντας την πολύχρωμη.
Η συνταγή αυτή προήλθε από την Joy the Baker και την SmittenKitchen.
No comments:
Post a Comment