I was horrified. I had to bake a cake with no egg yolks, no butter, nothing. Angel Food Cake. My first reaction? You have to be supernatural to get it right. Yes, it tasted differently than any cake I have tasted before, but once you get the hang of it, this thins is like meringue getting married to a cake, skipping all the calories and being as soft as foam. It's amazing. It truly, wholeheartedly is. Give it a go. Just so you don't end up wondering what that thing is really all about.
We are talking about a lot of eggs. Like a lot. Like a dozen of them. If you find a good recipe that will save the egg yolks from going straight into the trash let me know. You will just need the egg whites. No cholesterol, no sweat.
1 3/4 cup granulated sugar
1/4 teaspoon salt
1 cup cake flour, sifted
12 large egg whites, at room temperature
1/3 cup warm water
1 tsp vanilla extract
1 1/2 tsp cream
Preheat oven to 180'C.
Place half of the sugar in a small bowl.
In a large bowl, sift together the remaining sugar, salt, and flour.
In the bowl of an electric stand mixer beat the egg whites, water, extract, and cream in medium speed. Beat on medium high, gradually adding the sugar from the small bowl, until it becomes meringue-like.
Remove the bowl from the mixer and sift in gradually the flour and sugar mixture. Fold with a spatula and try mixing it too much or too fast. Fold until thoroughly combine, but don’t overmix.
Spoon mixture into an ungreased tube pan. Ungreased in is important!
Bake for 35 to 45 minutes, or until a skewer inserted in the cake comes out clean. Cool upside down on a cooling rack for at least an hour before removing the pan. After the cake is cool, use a butter knife and your own hands to carefully remove cake from the pan.
Slice strawberries or pears or apricots, or whatever it is you are craving and add a little confectioner's sugar. Mix with whipped cream and serve. You can also add a little jam, to make a party out of it!
Cake recipe originally found at Alton-Brown.
Τρομοκρατήθηκα. Έπρεπε να ψήσω ένα cake χωρίς κρόκους αβγών, βούτυρο, χωρίς τα βασικά συστατικά που έχω στο μυαλό μου ότι κάνουν ένα cake πραγματικό. Angel Food Cake. Η πρώτη μου σκέψη? Πρέπει να είσαι ουράνιος να το πετύχεις. Και ναι, η γεύση του ήταν διαφορετική. Καμία σχέση με ότι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, αλλά μόλις καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, διακρίνεις ότι αυτό που τρως είναι ο γάμος μεταξύ της μαρέγκας και του cake, προσπερνώντας όλες τις θερμίδες.
Μιλάμε για πολλά αβγά. Πολλά. Μια ντουζίνα πολλά. Αν βρείτε κάποια συνταγή που θα σώσει όλους αυτούς τους κρόκους από τα σκουπίδια, αφού μόνο τα ασπράδια θα μας χρειαστούν, πείτε μου και εμένα. Μόνο ασπράδια. Ούτε χοληστερίνη, ούτε ζόρια.
Angel Food Cake
1 3/4 φλ. ζάχαρη
1/4 κγ αλάτι
1 φλ. αλεύρι για cake
12 ασπράδια αβγών, σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλ. ζεστό νερό
1 κγ απόσταγμα βανίλιας
1 1/2 κγ κρέμα γάλακτος
1/4 κγ αλάτι
1 φλ. αλεύρι για cake
12 ασπράδια αβγών, σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλ. ζεστό νερό
1 κγ απόσταγμα βανίλιας
1 1/2 κγ κρέμα γάλακτος
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180'C.
Τοποθετούμε την μισή ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά, το ζεστό νερό, την βανίλια και την κρέμα σε μεσαία ταχύτητα. Σιγά σιγά προσθέτουμε την μισή ζάχαρη που είχαμε στο μικρό μπολ, μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει σχεδόν με μαρέγκα στην υφή.
Αφαιρούμε το μπολ από το ηλεκτρικό μας μίξερ και με μια σπάτουλα προσθέτουμε στο μείγμα μας το μείγμα με το αλεύρι. Διπλώνουμε το μείγμα απαλά, χωρίς να ανακατέψουμε πολύ γρήγορα.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για cake που δεν έχουμε βουτυρώσει. Προσοχή! Αν την βουτυρώσουμε, δεν θα μπορέσει να φουσκώσει το cake.
Ψήνουμε για 35 με 45 λεπτά. Μπορούμε να βάλουμε μια οδοντογλυφίδα στο cake και αν βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει ανάποδα, πάνω στη σχάρα του φούρνου, αφού πρώτα την βγάλουμε από τον φούρνο. Μόλις το cake κρυώσει, χρησιμοποιείστε μαχαίρι βουτύρου ή τα χέρια σας να το ξεκολλήσετε από την φόρμα.
Συνοδέψτε το με κομμένα φρέσκα φρούτα που θα έχετε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη και με σαντιγί. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη μαρμελάδα αν θέλετε να κάνετε την διαφορά. Ή την υπερπαραγωγή.
Η συνταγή για το cake είναι από το Alton-Brown.
so yummyy:)
ReplyDeleteplease visit me in free time:)
http://mesmerize87.blogspot.com/
Καλημέρα και συγχαρητήρια για το blog σας!
ReplyDeleteΒλέπουμε οτι έχετε πολλές και ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το www.psaksesintages.gr, μία ιστοσελίδα στη οποία οι χρήστες μας έχουν τη δυνατότητα να ψάχνουν ανάμεσα σε περισσότερες από 30000 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites.
Στο Psaksesintages.gr έχουμε επίσης δημιουργήσει το τμήμα TOP BLOGS ΣΥΝΤΑΓΩΝ, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείτε κι εσείς να προσθέσετε το δικό σας.
Οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ψάχνουν συνταγές στη σελίδα μας δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα.
Και το καλύτερο είναι οτι εσείς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα γιατί στο Psaksesintages.gr τα πάντα είναι δωρεάν!
Το Psaksesintages.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Χιλή, την Αμερική, την Πορτογαλία και πολλές άλλες χώρες!
Εσείς θα θέλατε να γίνετε μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;
Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στο www.facebook.com/Psaksesintages και στο www.twitter.com/psaksesintages
Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε!
Με εκτίμηση,