A friend once told me that you are not supposed to make your own birthday cake. But since I am an – almost- commited food blogger, and I tend to boast about my sweet tooth and cooking skills, I said I would do it on my own. I know I have talked about super easy recipes before, but this goes beyond easy. I mean the cookies could just place themselves on the plate on their own… I wouldn't be amazed if they did! So, I have to confess I tried this cake 5 years ago. And I tried it again about 3 months. Which lead me to this recipe for my birthday cake. That’s right, I am old. anyways, can you imagine lusting and dreaming about a particular recipe for 5 whole years? Talk about patience! And memory (see? I am not that old). Sorry for the lack of pics, I started playing around with my camera, which ended up in me formatting my memory card. So, I am officially starting illustrations on this blog! Enjoy!
cookie cake
40 chocolate choc. chip cookies
40 choc. chip cookies
40 cinnamon cookies
1,5 kg of whipped cream (for Greeks out there, I used Giotis Garni, but I don’t really know if you can find that outside of Greece)
2 cups of condensed milk
2 shots of Amaretto or Drambuie liquor
unsweetened chocolate for decorating
40 choc. chip cookies
40 cinnamon cookies
1,5 kg of whipped cream (for Greeks out there, I used Giotis Garni, but I don’t really know if you can find that outside of Greece)
2 cups of condensed milk
2 shots of Amaretto or Drambuie liquor
unsweetened chocolate for decorating
In a large bowl pour the condensed milk and the liquor shots, so that the smell of the milk is eliminated. Start with one kind of cookies and instantly dip them into the milk. Be careful, don’t let them soak, because they will later on, when the are all covered in cream. In a bowl or a platter, that has some kind of limts, so you can have your cookies standing, start placing the cookies on the limits of your serving plate. They should be standing. Then, cover them with whipped cream, so that the next batch of cookies can stick on to the previous. It’s really simple, your cookies are your bricks and the cream is the glue that holds them together. Start building your cookies in circles, changing the type of cookie on each circle, as you proceed to the middle. When all is filled, cover your cake with the remaining cream and grade a little bit of unsweetened chocolate to decorate. Store in fridge for about 3 hours, so that your cookies get all soft and soaked and serve!
Μια φίλη μου είπε κάποτε ότι δεν πρέπει να φτιάχνεις εσύ την τούρτα γενεθλίων σου. Αλλά επειδή εγώ έχω πάρει τον ρόλο του food blogger στα σοβαρά (γκούχου γκούχ), και κοκορεύομαι και για τις υπογλυκαιμίες μου, αλλά και τις επιδώσεις μου στην κουζίνα, είπα να την φτιάξω μόνη μου. Το ξέρω ότι έχω μιλήσει για τρομερά εύκολες συνταγές τόσες φορές μέχρι τώρα, αλλά αυτή η συνταγή ξεπερνάει τα όρια του εύκολου. Δηλαδή, αν τα μπισκότα παρατάσσονταν στην πιατέλα μόνα τους, δεν θα εκπλαγόμουν! Πρέπει όμως να κάνω και μια εξομολόγηση. Δοκίμασα αυτή την τούρτα πριν 5 χρόνια. Και την ξαναδοκίμασα πριν 3 μήνες. Και την θυμόμουν όλον αυτό τον καιρό! Γι’ αυτό αποφάσισα να την φτιάξω και για τα 27α γενέθλια μου. Ω ναι, έχω γεράσει. Αλλά σκεφτείτε πόση υπομονή έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να περιμένω 5 χρόνια μέχρι να ξαναέρθει στα χέρια μου ένα κομμάτι από αυτή την τούρτα! Συγνώμη για τις λίγες φωτογραφίες. Αποφάσισα να πειραματιστώ με την κάμερά μου, και κατέληξα να κάνω format στην κάρτα μνήμης της! Αυτό σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη illustrations στο blog! Απολαύστε υπεύθυνα! 2 πακέτα μπισκότα σοκολάτας με κομματάκια σοκολάτας
2 πακέτα μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας
2 πακέτα μπισκότα κανέλας, στρογγυλά / 1 πακέτο (με 2 φακελάκια) Γιώτης Garni
2 φλ. Γάλα εβαπορέ
2 σφηνάκια λικέρ, Amaretto ή Drambuie
κουβερτούρα για γαρνίρισμα
σαντιγί για γαρνίρισμα
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα εβαπορέ με το λικέρ, ώστε να εξαλειφθεί η μυρωδιά του γάλατος. Σε ένα άλλο, φτιάχνουμε το garni, όπως λένε οι οδηγίες στην συσκευασία. Ξεκινάμε με μια πιατέλα, η οποία είτε έχει όρια, είτε τοποθετούμε εμείς ένα τσέρκι ή κάτι αντίστοιχο, ώστε να μας βοηθήσει να χτίσουμε την τούρτα μας. Επιλέγουμε έναν τύπο μπισκότου και τα βουτάμε στιγμιαία στο γάλα. Προσοχή! Μην αφήσετε το μπισκότο να κολυμπάει στο γάλα, γιατί μετά θα μαλακώσει υπερβολικά και δεν θα μπορείτε να φτιάξετε την τούρτα. Στη συνέχεια, τα μπισκότα θα καλυφθούν με κρέμα, οπότε θα μαλακώσουν τότε. Ξεκινάμε λοιπόν να χτίζουμε , γύρω γύρω την πιατέλα μας, τοποθετώντας τα μπισκότα όρθια. Στη συνέχεια τα καλύπτουμε με το garni, και πάνω στην πρώτη σειρά κολλάμε την δεύτερη, που είναι από άλλου τύπου μπισκότα, τα οποία και αυτά με την σειρά τους τα έχουμε βουτήξει στο γάλα. Συνεχίζουμε έτσι, χτίζοντας σε ομόκεντρους κύκλους, εναλλάσσοντας τα είδη των μπισκότων. Μόλις γεμίσει η πιατέλα μας, καλύπτουμε την τούρτα με σαντιγί και τρίβουμε πάνω λίγη κουβερτούρα για γαρνίρισμα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες και είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
No comments:
Post a Comment