I know it’s been a long time since I last paid a visit to my kitchen,but thank God, there’s a lot of work and I have taken upon a new project – imatiothiki! Really really excited about that. But, food is still food, and my sweet tooth finally woke up when my friends and I started planning Maria’s baby shower! What better way to celebrate the arrival of a baby girl, than with muffins filled with cookie dough and cream cheese icing! It may sound too much, but it’s actually super yummy and super easy to make. enjoy! xx*
sweet muffins
2 eggs
1 cup milk
1/2 cup melted butter
3 cups flour
1 cup sugar
4 tsp baking powder
1 tsp salt
1 cup milk
1/2 cup melted butter
3 cups flour
1 cup sugar
4 tsp baking powder
1 tsp salt
Beat together the butter, sugar and eggs, and slowly add in the rest of the ingredients. Pour batter into medium muffin pan and bake for 20 to 25minutes at 180 C or until golden brown.
cookie dough balls
½ cup unsalted butter at room temperature
1 cup plus 2 tbsp all purpose flour
½ tsp baking soda
¾ tsp salt
½ cup brown sugar
1/3 cup granulated sugar
1 tsp vanilla extract
2-3 tbs natural peanut butter (2 tbsp of yogurt will work as a binder as well)
1 cup semi sweet chocolate chips
1 cup plus 2 tbsp all purpose flour
½ tsp baking soda
¾ tsp salt
½ cup brown sugar
1/3 cup granulated sugar
1 tsp vanilla extract
2-3 tbs natural peanut butter (2 tbsp of yogurt will work as a binder as well)
1 cup semi sweet chocolate chips
In a large bowl with a wooden spoon stir together for about 3 minutes cream butter and sugars until light and fluffy. Beat in the peanut butter (or the yogurt) along with the vanilla extract and stir to combine. Whisk together the flour, baking soda and salt. Add all at once to the butter and sugar mixture and stir until incorporated. Fold in chocolate chips. Spoon a scant tablespoons size amount of dough in your hand. Roll into a ball and place on a cookie sheet. Make 24 little cookie dough balls, and refrigerate until ready to top the cupcakes. What you will do with the cookie dough balls is this: after baking the muffins, let them cool for ten minutes and remove a mall piece from their center (like a scoop). Then, fill it in with the cookie dough balls and cover it all in cream cheese frosting.
cream cheese frosting
1 cup cream cheese
¼ unsalted butter
1 cup sifted confectioners’ sugar
1 tsp vanilla extract
4 tsp strawberry jam (if you want to add a little flavor and color to the icing)
1 cup cream cheese
¼ unsalted butter
1 cup sifted confectioners’ sugar
1 tsp vanilla extract
4 tsp strawberry jam (if you want to add a little flavor and color to the icing)
In a medium bowl, mix together the cream cheese and butter until creamy. Add in the vanilla, and then gradually stir in the sugar. Store in the refrigerator after use.
Το ξέρω ότι πέρασε πολύς καιρός από τότε που πήγα για τελευταία φορά στην κουζίνα μου, αλλά δόξα το Θεό έπεσε πολύ δουλεία στο γραφείο, και ξεκίνησα και ένα νέο project – την ιματιοθήκη! Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτό! Όμως…. το φαγητό είναι φαγητό, και η λιγούρα μου ξύπνησε όταν οι φίλες μου και εγώ ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε το baby shower της Μαρίας! Τι καλύτερος τρόπος να γιορτάσεις τον ερχομό μιας μπέμπας, από muffins γεμισμένα με ζύμη μπισκότου και σκεπασμένα με γλάσο κρέμας τυριού! Μπορεί να ακούγεται μπουχτιστικό, αλλά είναι τρομερά γευστικό και εύκολο στην παρασκευή του! απολαύστε υπεύθυνα! xx*
γλυκά muffins
2 αβγά
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλ. λιωμένο βούτυρο
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. Ζάχαρη
4 κ.σ. baking powder
1 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλ. λιωμένο βούτυρο
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. Ζάχαρη
4 κ.σ. baking powder
1 κ.γ. αλάτι
Χτυπάμε μαζί το βούτυρο, την ζάχαρη και τα αβγά, και αργά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα για muffins, ή σε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής, τα οποία γεμίζουμε μέχρι τη μέση, αφού θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Τα αφήνουμε στον φούρνο στους 180 C για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν.
μπάλες ζύμης μπισκότου
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι και 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. αλάτι
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλια
2-3 κ.σ. φυστικοβούτυρο (ή 2 κ.σ. γιαούρτι)
1 φλιτζάνι ημίγλυκα chips σοκολάτας
1 φλιτζάνι και 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. αλάτι
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλια
2-3 κ.σ. φυστικοβούτυρο (ή 2 κ.σ. γιαούρτι)
1 φλιτζάνι ημίγλυκα chips σοκολάτας
Σε ένα μεγάλο μπολ με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μαζί για περίπου 3 λεπτά το κρεμώδες βούτυρο και την ζάχαρη, μέχρι να γίνει αφράτο και ελαφρύ το μίγμα. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο ή το γιαούρτι μαζί με την βανίλια και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι, την baking soda και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομογενοποιημένο. Τέλος, πασπαλίζουμε τα chips σοκολάτας.
Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μίγμα μας και τις κάνουμε μικρές μπάλες. Η δοσολογία βγάζει περίπου 24 μπάλες. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε.
frosting με τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλλια
4 κ.γ. μαρμελάδα φράουλα (αν θέλετε να προσθέσετε γεύση και χρώμα το γλάσο σας)
¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλλια
4 κ.γ. μαρμελάδα φράουλα (αν θέλετε να προσθέσετε γεύση και χρώμα το γλάσο σας)
Σε ένα μετρίου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι το μίγμα μας να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε την βανίλια και σταδιακά ρίχνουμε μέσα και την ζάχαρη. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
No comments:
Post a Comment