Monday, January 30, 2012

orange greek yoghurt

Okay, I know it is not fair. I have spent the week in Washington D.C. eating amazing Georgetown Cupcakes – I think I tried every taste. I also has lots of my favorite Reese’s, breakfast at Le Pain Quotidien and here I am writing about mixing sugar, orange juice and greek yoghurt. But I promise you, this is the lightest, most refreshing desert you will ever have, and it will give a whole new perspective to your every day yoghurt. This is me, trying to persuade you, to eat healthier. I feel I will explode from all the sugar my body has been getting and the snow outside isn’t giving me any motivation to put an end to this desert-craving-person I have become. Enjoy!



orange greek yoghurt
1 kg of drained greek yoghurt
 2 oranges’ zest 
1 cup of freshly squeezed orange juice
1 cup of sugar (add less if the oranges you are using are sweet enough)
about 1 package of savoiardis
Mix all the ingredients together, apart from the savoiardis. Lay them out nicely on the plate you want to serve your desert and pour the orange yoghurt mixture inside. Let is cool in the fridge for about 3 hours before serving.
Ναι, εντάξει, το ξέρω ότι είναι άδικο. Πέρασα την εβδομάδα μου στην Washington DC τρώγοντας τα ποιο τέλεια Georgetown Cupcakes – νομίζω ότι δοκίμασα κάθε γεύση που υπήρχε στο μαγαζί. Έφαγα μια ντουζίνα από τα αγαπημένα μου Reese’s, πρωινό στο Le Pain Quotidien και εδώ κάθομαι να σας πω για μια συνταγή που απλά ανακατεύεις ζάχαρη, με χυμό πορτοκαλιού και ελληνικό γιαούρτι. Αλλά σας το υπόσχομαι, αυτό είναι το ποιό ελαφρύ, το ποιο δροσιστικό γλυκό που θα δοκιμάσετε ποτέ, και θα σας κάνει να σκέφτεστε το γιαούρτι με τελείως διαφορετικό τρόπο! Αν δεν το καταλάβατε, αυτή είμαι εγώ, που προσπαθώ να σας πείσω να τρώτε λίγο ποιο υγιεινά. Βέβαια, προσωπικά νιώθω ότι το σώμα μου θα εκραγεί από τις τεράστιες ποσότητες ζάχαρης που έχει λάβει και το χιόνι έξω από το παράθυρό μου δεν μου δίνει κανένα απολύτως κίνητρο να δώσω ένα τέλος σε αυτή την λαγνεία ζάχαρης που βιώνω.
ελληνικό γιαούρτι πορτοκάλι
1 κιλό στραγγιστό ελληνικό γιαούρτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φλ. φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκάλι
1 φλ. ζάχαρη (αν τα πορτοκάλια που έχετε είναι αρκετά γλυκά, μειώστε την ζάχαρη)
περίπου 1 κουτί σαβαγιάρ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός των σαβαγιάρ σε ένα μπωλ. Στη συνέχεια στην πιατέλα που θέλουμε να σερβίρουμε το γλυκό μας απλώνουμε τα σαβαγιάρ και από πάνω χύνουμε το μίγμα μας. Αφήνουμε στο ψυγείο, ώστε να αποροφηθούν τα υγρά του γιαουρτιού από τα σαβαγιάρ για περίπου 3 ώρες και σερβίρουμε. Απολαύστε υπεύθυνα!









1 comment: